باید هایی درباره طراحی داخلی مهدکودک

طراحی مهد کودک، چگونه مکانی شاد و امن برای بچه ها خلق کنیم؟

در این مقاله تصمیم گرفتیم به مقوله طراحی مهد کودک که از مهم ترین مکان هایی است که بچه های امروزی بیشتر زمان خود را در آن می گذرانند، بپردازیم. طراحی فضایی برای حضور بچه ها نیاز به خلاقیت و دانش بالایی دارد. منظور از دانش بالا تسلط کافی بر روی همه جوانب موردنیاز مهد است. بی‌شک یک معمار باتجربه می‌تواند محیطی کاملاً اصولی برای آموزش کودکان خلق کند.

چند نکته مهم در طراحی مهدکودک که باید به آن دقت کنید:

  • ایجاد محیطی آموزشی که سرشار از خلاقیت است.
  • طراحی فضایی مناسب برای تفریح و سرگرمی گروهی.
  • رعایت استانداردها برای رسیدن به محیطی امن و راحت.
  • استفاده از نور روز و نورپردازی مناسب در هر فضا.
  • طراحی فضایی برای ارتباط والدین و مربیان.
  • در نظر گرفتن ورودی زیبا و جذاب برای بچه ها.
  • خلق محیطی جداگانه برای حضور مادران در کنار فرزندانی که به سختی به این محیط عادت می‌کنند.

طراحی مهدکودک

در نظر گرفتن فضای باز برای بازی بچه ها

فضای بازی در هوای آزاد برای کودکان یکی از ویژگی های مهم در طراحی مهدکودک است. باید دقت کنید که کف‌پوش مناسبی برای این قسمت تهیه کنید که علاوه بر مقاوم بودن در برابر عوامل جوی مثل باران و برف، نرم و ضربه گیر نیز باشد تا هنگام زمین خوردن بچه‌ها آن ها آسیبی نبینند.

خرید اسباب بازی پلاستیکی گزینه مناسبی برای فضای باز مهد است. تعبیه قسمت های متنوع برای بازی فکر جالبی است. این کار علاوه بر تقسیم کردن بازی‌ های مختلف برای بچه‌ها، مانع برخورد آن ها با یکدیگر می شود و از سردرگمی آن ها هم جلوگیری می کند.

استفاده مفید از دیوارهای حیاط

یکی از دیوارهای بیرون را کاملا سیاه کنید تا بچه ها از دیوار به‌عنوان تخته‌ سیاه استفاده‌ کنند. بچه ها به راحتی می‌توانند نقاشی‌های مورد علاقه خود را با گچ یا با استفاده از رنگ و قلم مو بر روی دیوار نقاشی کنند.

طراح می تواند یکی از دیوارها را به‌عنوان دیوار صخره‌ نوردی بچه ها در نظر گرفته که بچه‌ها بتوانند تا ارتفاع کمی از آن بالا بروند. یا حتی می توان بر روی دیواری دیگر متری بزرگ نقاشی کنند تا کودکان بتوانند قدشان را اندازه بگیرند. برای تشویق بچه ‌ها نقاشی هایی از حیوانات کشیده شده باشد که حدود تقریبی قد آن‌ها را نیز نشان می‌دهد.

نقش رنگ در مهدکودک

محیطی ساده ولی سرشار از آرامش و نشاط برای بچه ها، بهترین انتخاب در طراحی مهدکودک جذاب است. استفاده از رنگ‌های شلوغ و هیجانی شاید در اولین نگاه برای این محیط مناسب به نظر برسد ولی حقیقت این است که در طول چند ساعت ماندن در همچین محیطی بچه ها دچار ناآرامی می‌شوند. بهتر است در انتخاب رنگ‌ ها دقت زیادی صورت گیرد. اما بهترین گزینه انتخاب رنگ‌ خنثی در ابعاد وسیع است که با مقداری رنگ گرم و شاد جلوه‌گری کند.

تأمین نور مناسب در مهد کودک

نورپردازی باید طوری باشد که شدت نور چشم کودکان را آزار ندهد. گاهی برای انجام یک سری از فعالیت‌ها نور طبیعی کافی است ولی زمانی که قصد دارید برای انجام بعضی فعالیت‌ها مثل نقاشی و… از نور مصنوعی استفاده کنید به‌ شدت نور، زاویه نور و ارتفاع نصب روشنایی دقت ویژه داشته باشید. بهتر است بیرون ساختمان هم از نورپردازی خوبی داشته باشد تا در هنگام تاریکی هوا محیط بیرون کاملاً روشن باشد. بچه ها در این شرایط احساس امنیت بیشتری دارند.

استفاده از علائم راهنمایی و رانندگی

مهدکودک بهترین مکان برای آموزش نکات شهری است. وقتی بچه‌ها از زمان کودکی با علائم و قانون و مقررات آشنا شوند، نظم در آن‌ها درونی می‌شود و در بزرگ‌ سالی به‌راحتی قانون‌شکنی نمی‌کنند.  همان‌طور که در تصویر زیر می‌بینید راه‌های ارتباطی فضاها مانند خیابان خط‌کشی شده‌اند و محل عبور را مشخص می‌کنند. همچنین استفاده از علائم عبور حیوانات مختلف در طول مسیر، خلاقیت دیگری در آموزش مهد است.

بایدها درباره طراحی داخلی مهد

سرسره‌ای چندمنظوره در طراحی مهد کودک

طراحی جالب دیگر در این مکان، سرسره چندمنظوره است. بچه‌ها می‌توانند از زیر آن به‌عنوان فضایی برای بازی‌های نشستنی و از دیواره سرسره به‌عنوان دیواری برای نقاشی استفاده کنند. نکته قابل توجه که سرسره از چوب ساخته ‌شده است و تمام لبه‌های آن گرد شده و برای کودکان کاملاً امن است. قرار دادن دو تابلو برای معرفی این فضا زیبایی این قسمت را کامل کرده است.

توجه خلاقانه به آموزش

طراح حتی فضای سقف را به حال خود رها نکرده است. کشیدن اشکال هندسی در سقف به همراه نامشان توجه بالای طراح را نسبت به آموزش نشان می‌دهد. ابتکار دیگر طراح نقاشی درجه در قسمت بازشو درها است. کودکان با باز کردن در بر روی درجه‌ها آن‌ها را به‌راحتی یاد می‌گیرند.