چطور کودکی شاد داشته باشیم؟

شادبودن از مهم ترین آرزوهایی است که والدین برای فرزند خود دارند. از این رو همواره در زندگی به دنبال این هستند تا هرآنچه که وی را خوشحال می‌کند برای او فراهم کنند. برای اینکه بتوانید کودک شاد را تربیت کنید، بهتراست در از همان ابتدای دوران بارداری اطلاعات کافی را در این زمینه کسب کنید. شادی حق کودک است و شما می‌توانید با ترتیب درست وی این شادی را به وی هدیه کنید. درادامه بیشتر درباره تربیت کودک شاد صحبت می‌کنیم. همراه ما باشید.

کودک شاد

چطور می توانیم کودک شاد داشته باشیم؟

والدین شاد می‌توانند کودک شاد را تربیت کنند، از این رو اگر می‌خواهید کودکی شاد داشته باشید اول به خودتان توجه کنید. درادامه راه هایی را برای تربیت کودک شاد بیان می‌کنیم که دید شما را به این موضوع بازتر می‌کند.

بازی کودک در فضای باز

یکی از راه های تربیت کودک شاد، بازی کردن با وی در فضای باز است. هیچگاه قدرت فضای باز در روحیه فرزند خود را دست کم نگیرید. بازی های گروهی در فضای باز مانند خاک بازی، نشستن روی سبزه ها و .. می‌تواند تاثیرات مثبتی را روی روحیه کودکان داشته باشد. اگر کودک شما به مطالعه و کتاب خواندن علاقه دارد، می‌توانید برای مطالعه به فضای باز ببرید.

به صورت کلی مطالعات روانشناسی نشان داده است آن دسته از کودکانی که بیشتر در فضای باز بازی می‌کنند، مهارت های اجتماعی بیشتری دارند. هرچه روابط اجتماعی کودک بالاتر باشد، مسلما می‌تواند ارتباط بهتری را با اطرافیان خود داشته باشد این موضوع خود روی موفقیت وی تاثیر بسزایی دارد.

شما به عنوان والدین کودک سعی کنید بازی کردن در فضای باز را به یک روتین در زندگی کودک خود تبدیل کنید. می‌توانید برای وی یک دوچرخه بخرید تا بتواند حداقل در محیط اطراف منزلتان چند دقیقه ای را دوچرخه سواری کند.

شوخ طبع بودن والدین

شاید تعجب کنید و اما شوخ طبع بودن والدین روی شادبودن کودک اثر می‌گذارد. سعی کنید از همان کودکی با شکلک های بچه گانه او را بخندانید. سعی کنید در حین انجام کارهای روزمره با فرزندتان شوخی کنید و آن را از حال یکنواخت بیرون آورید. خواهیددید که همین کارهای کوچک شما هم در روحیه خودتان و هم در روحیه کودک تاثیر گذار است. از این رو با همین اقدامات ساده می‌توانید کودک شاد داشته باشید.

تمرین مثبت اندیشی

والدینی که از همان کودکی به همه چیز بدبین هستند و تنها نیمه خالی لیوام را می‌بینند، به هیچ عنوان نمی‌توانند کودک شاد را تربیت کنند. از این رو از همان دوران کودکی به فرزند خود بیاموزید که در مورد تمامی وقایع دید مثبت داشته باشد. دقت داشته باشید همین ویژگی مثبت اندیشی می تواند بعدها تا حد بسیارزیادی از افسردگی کودک شما جلوگیری کند. برای مثال اگر یکی از دوستان کودک شما وی را می‌بیند و اما از سلام کردن به وی امتناع می‌کند به کودکتان القا کنید که حتما دوستش وی را اصلا ندیده است و الا علاقه قلبی زیادی به وی دارد.

ارتباط و گفتگو با کودک

از همان دوران کودکی فرزند خود توجه کنید که وقت خاصی را صحبت کردن با وی قراردهید. تحقیقات نشان داده است بسیاری از نوجوانانی که به افسردگی دچار شده‌اند، علت این موضوع را فاصله بین نسل خود و والدینشان بیان کرده‌اند. شما به عنوان والدین کودک اگر ارتباط درستی با وی نداشته باشید، مسلما زمینه بروز افسردگی را در وی بیشتر خواهیدکرد. از این رو برای داشتن کودک شاد سعی داشته باشید تا ارتباط صمیمانه ای با فرزندتان داشته باشید.

کودک شاد

تشویق کارهای درست

از دیگر مواردی که می‌تواند در تربیت کودک شاد به شما کمک کند، تشویق وی به کارهای درست است. دقت داشته باشید اعتمادبه نفس و شادی ارتباط مستقیمی با هم دارند، یعنی اگر کودک شادی داشته باشید، مسلما اعتمادبه نفس وی را نیز افزایش داده اید.

حال در صورت اینکه کودک شما نقاشی نازیبایی کشیده است، به هیچ عنوان برای دلخوش کردن وی او را تشویق نکنید. این تشویق های اشتباه می‌تواند نتیجه عکسی را روی ترتیب وی بگذارد. با اینکار کودک همواره سعی می کند تا کارهایی را انجام دهد تا رضایت شما را جلب کند، خب تا این جای موضوع که آنقدرها هم بد نیست. اما او تصور می کند درصورت اینکه نتواند یکی از کارها را به خوبی انجام دهد، والدین دیگر او را دوست نخواهندداشت. این نکته خود می‌تواند به کودک استرس بد و شادی را از وی بگیرد.

مسئولیت پذیری واقعی

به محض اینکه کودک از پس اولین کارهای خود برآید، سعی کنید به وی مسئولیت های واقعی بدید. محروم ساختن کودک از ساده ترین کارهایی که خودش نیز از پس آن برمی‌آید، می‌تواند تاثیرات منفی را روی رفتار وی بگذارد. از این رو می‌توانید با دادن مسئولیت های ساده به کودک، احساس رضایت را در وی ایجاد کنید. این احساس رضایت خود می‌تواند تاثیر بسیارزیادی را روی تربیت کودک شاد داشته باشد.

بازی کردن با کودک

بازی با کودک می‌تواند مهارت های وی را تقویت کند و علاوه براین کمک کند تا وی انرژی های درونی خود را تخلیه کند. از این رو بهتراست حتما تعداد ساعت هایی خاص از روز را برای بازی کردن با کودک خود بگذارید.شاید تصور کنید همین که تعداد زیادی اسباب بازی برای کودک خود می‌خرید، کفایت می‌کند. اما لازم است بدانید خرید اسباب بازی به هیچ عنوان جای بازی کردن شما با وی را نمی‌گیرد. بازی کردن با کودک می‌تواند تاثیرات بسیارخوبی را روی روحیه خود شما نیز داشته باشد و درواقع کودک شاد برای شما خواهدساخت. اگر چند فرزند در خانه دارید، آنها را به بازی های گروهی تشویق کنید و اما خودتان نیز دورادور مواظب آنها باشید.

بروز احساسات کودک

به عنوان والدین کودک به هیچ عنوان جلوی بروز احساسات وی را نگیرید. کودک در زمان شادی می‌خندند و وقتی از چیزی ناراحت است نیز بلند گریه می‌کند. به هیچ عنوان مانع بروز این احساسات نشوید و سعی کنید تا کودک بتواند با بروز این احساسات خود را تخلیه کنند. همین بروز احساسات از افسرده شدن کودک جلوگیری کرده و به تربیت کودک شاد کمک خواهدکرد.

شما می‌توانید با همین روش های ساده ای که در بخش بالا بیان شد، به تربیت کودک شاد کمک کنید. اگر اطلاعاتی در این زمینه ندارید با مطالعه این مقاله می‌توانید به نکات بسیارخوبی برسید.