نکات مهم و راهنمای جامع خرید وان نوزاد

وان حمام نوزاد

شاید عجیب باشد که یک نوزاد کوچک چطور انقدر می‌تواند مشکلات بزرگی را هنگام حمام ایجاد کند. ولی تقریباً تمام والدین اتفاق نظر دارند که یکی از چالش های چند ماهه اول به دنیا آمدن نوزاد، شست‌ و‌ شوی او است.

یک وان نوزاد می تواند این کار را تا حد زیادی برای شما آسان کند و شاید وقت آن رسیده باشد که هنگام خرید سیسمونی نوزادتان، خرید وان حمام را هم حتماً در برنامه و لیست خودتان بگذارید.

در ماه های اول دنیا آمدن نوزاد، تا حدود ۶ ماهگی، می توانید از وان های مخصوص نوزاد استفاده کنید و شاید احساس نیاز بیشتری به آن‌ها پیدا کنید. بعد از ۶ ماهگی، نوزاد به اندازه کافی رشد می‌کند و شست‌وشو او کمی آسان‌تر می شود و همکاری بیشتری می کند.

این وان ها کوچک و مناسب هستند و باعث می شوند نوزاد احساس بدی هنگام حمام کردن نداشته باشد. در واقع عموماً حمام کردن در وان نوزاد برای آن ها نوعی بازی و تفریح است و از این کار لذت می‌برند.

البته خرید وان حمام نوزاد کار سختی نیست.شما به راحتی می توانید با استفاده از یک فروشگاه فیزیکی و یا اینترنتی خرید سیسمونی، وان های مختلف مخصوص نوزاد را ببینید و بهترین را انتخاب کنید. اما اختلاف قیمت که بین انواع مختلف وان می باشد بی دلیل نیست.

سوال‌هایی که هنگام خرید وان نوزاد پیش می آید این است که، آیا این ویژگی را احتیاج خواهم داشت؟ این وان اندازه‌ی کودک من است؟ حقله‌ی وان نوزاد چیست؟ برای این که خرید وان نوزاد برایتان آسان‌تر شود، به توصیه‌هایی که در ادامه آورده‌ایم توجه کنید.

خرید وان نوزاد

انواع وان حمام نوزاد

وان استاندارد

این وان‌ ها عموماً پلاستیکی هستند. بعضی از انواع آن‌ها کوچک‌ تر و مخصوص سینک‌های ظرفشویی ساخته شده‌اند و داخل سینک قرار می‌گیرند و مناسب نوزادان کوچک‌ هستند.

خیلی از این وان های حمام نوزاد به نوعی طراحی و ساخته شده‌اند که نوزاد در آن‌ها همیشه حالتی ایستاده داشته باشد.

بعضی از این وان‌ها بخشی شبیه به کمربند ایمنی دارند که نوزاد را صاف سر جایش نگه دارد. وقتی نوزاد شما به حدی بزرگ شد که خودش می‌تواند صاف سرجایش بنشیند، وقت آن است که از وان‌های پلاستیکی کودک استفاده کنید که درون وان‌های بزرگسالان نصب می‌شوند.

وان کودک قابل تغییر سایز

این وان‌ ها جوری طراحی شده‌اند که برای راحتی نوزاد شما کوچک یا بزرگ شوند! این وان‌ها قابل تنظیم هستند و می‌توانید از آن‌ها در سنین مختلف فرزندتان استفاده کنید.

وان‌ کودک انعطاف‌پذیر و تاشو

اگر مشکل فضا برای نگهداری وان دارید، این مدل برای شما مناسب است. این مدل وان نوزاد «تاشو» است تا جای کمتری بگیرد. هنگام خرید و استفاده از این مدل وان نوزاد دقت کنید که چکه نکنند. به این مدل، وان تاشونده هم گفته می‌شود.

وان‌ نوزاد بادی

این مدل وان ها هم برای صرفه‌جویی در فضا و همچنین برای مسافرت مناسب هستند. ضعف این مدل آن است که قبل از هر استفاده باید آن را باد کنید؛‌ کاری که شاید آنقدر که به‌نظر می‌رسد آسان نباشد!

وان نوزاد

وان نوزاد لوکس

این مدل از وان‌ها امکانات و قابلیت‌های زیادی دارند. بسته به برند ای که خریداری می‌کنید و هزینه‌ای که پرداخت می‌کنید، این امکانات متفاوت خواهند بود.

برای مثال خیلی از آن‌ها چند تکه اسباب بازی داخل خود دارند، برخی هم موتور آب، دوش آب، ماساژور و … دارند. وان های لوکس عموماً سنگین‌تر هستند، نیاز به برق یا باتری دارند، و البته اینکه گران‌تر هم هستند!

وان کودک پایه‌دار

این مدل وان بیشتر از اینکه برای نوزاد و کودک شما راحت باشد، مناسب خودتان است! همانطور که از نامشان هم پیداست.

این مدل وان ها پایه‌های قابل تنظیم دارند تا دیگر برای شست‌وشو و حمام کردن کودکتان نیاز به خم شدن و یا نشستن نداشته باشید. البته قیمت این مدل وان کمی گران‌ است.

هنگام خرید وان حمام نوزاد به چه مواردی دقت کنیم؟

وان با اندازه مناسب بخرید

اگر وان نوزاد شما خیلی بزرگ باشد، یعنی نوزاد فضای کافی برای سر خوردن دارد که حتی ممکن است منجر به غرق شدن او شود. وان خیلی کوچیک هم باعث می‌شود نوزاد احساس راحتی نکند و شما هم نتوانید به‌خوبی او را بشویید.

برای انتخاب و خرید وان کودک با سایز مناسب می‌توانید از دستورالعمل‌هایی که عموماً‌ همراه وان‌ها هستند  استفاده کنید. در این راهنماها، با توجه به قد و وزن نوزادتان می‌توانید سایز مناسب را انتخاب کنید.

وان نوزاد

 وان حمام کودک باید به راحتی تمیز شود

قبل از خرید وان حمام کودک به این مسئله توجه کنید که آیا وان شما راحت تمیز می شود یا خیر. هرچه وان سطوح غیرصاف و پیچ‌های بیشتری داشته باشد،‌ یعنی تمیز کردن آن هم زمان‌گیر و سخت‌تر و خواهد بود.

وان حمام کودک دست دوم بخریم؟

اگر به فکر صرفه‌جویی در هزینه‌ها هستید و قصد دارید وان حمام بچه را دست-دوم خریداری کنید، باید کمی حواستان را بیشتر جمع کنید. این وان‌ها ممکن است آسیب دیده باشند و یا نشتی داشته باشند. علاوه بر این، خیلی اصول بهداشتی را رعایت کنید و حتماً‌ قبل از استفاده آن را کامل و با دقت بشورید.

وان‌ حمام کودک قابل تبدیل در اولویت شما باشد

کودکتان از چیزی که تصورش را می‌کنید خیلی زودتر رشد می‌کند و بزرگ می‌شود. بنابراین هنگام خرید پکیج های سیسمونی برای او، خرید وان های قابل تبدیل در اولویت شما باشد.

همان طور که پیش‌تر هم بیان شده بود، این مدل از وان ها قابل تغییر هستند و در سنین مختلف کودک قابل استفاده خواهند بود.

با استفاده از این وان ها، هم در هزینه های خود صرفه جویی می‌کنید، هم اینکه در سنین مختلف وان برای کودکان کوچک و یا بزرگ نیست.

 

وان نوزاد ایستاده

این محصول طوری طراحی شده تا بتوانید نوزاد را در شرایطی که حالت ایستاده دارید، شستشو دهید. این نوع از وان‌ها معمولاً گران هستند و فضای بیشتری را در خانه اشغال می‌کنند. همچنین برخی از این محصولات، میزهایی نیز  در پایین خود دارند که می‌تواند به والیدن در هنگام حمام کودک کمک کند.

ویژگی‌های اضافی در وان نوزاد

سنجش دما

بعضی از انواع وان نوزاد، به همراه ابزاری به فروش می‌رسند که نشان می‌دهد آب برای نوزاد داغ است یا خیر. ابزار سنجش دما در بعضی وان‌ها به شکل دیجیتال است. اگر وانی که خریده‌اید این ویژگی را ندارد، می‌توانید به طور جداگانه یک ابزار سنجش دما برای آن تهیه کنید. البته این وسیله دما نباید باعث شود که از فرزند خود غافل شوید.

حتماً باید خودتان دمای آب را چک کنید تا برای نوزاد داغ نباشد. برای این کار باید دست را تا ساعد و آرنج در آب قرار دهید. پوست نوزاد بسیار حساس‌تر از پوست یک بزرگسال است، بنابراین واجب است در این موارد، احتیاط کنید.

سطح ضد لغزش

هنگام خرید مشخصات محصول را چک کنید. می‌توانید محصولی خریداری کنید که سطح ضد لغزش داشته باشد زیرا بدن نوزاد هنگامی که به صابون و کف آغشته شود، به راحتی لیز می‌خورد. سطح ضد لغزش در وان نوزاد کمک می‌کند که او در جای خود  باقی بماند و روی سطح لیز نخورد. بدین ترتیب ریسک صدمه دیدن نوزاد در هنگام حمام، کمتر می‌شود.

به سایز وان نوزاد توجه کنید

هنگامی که یک وان نوزاد بیش از حد بزرگ باشد، این خطر وجود دارد که نوراد بیفتد و حتی ممکن است غرق شود. از طرفی اگر یک وان بسیار کوچک انتخاب کنید، فضای کمی در اختیار نوزاد قرار دارد و در آن احساس ناراحتی خواهد کرد. همچنین شما در این وضعیت نمی‌توانید نوزاد را به خوبی تمیز کنید و شست و شو دهید.

بسیاری از شرکت‌ها، راهنمای سایز و وزن را به همراه محصول خود ارائه می‌کنند. شما در هنگام خرید از یک وبسایت معتبر می‌توانید تمام ویژگی‌های مهم محصول از جمله سایز و وزن آن را مطالعه کنید و بهترین انتخاب را داشته باشید.

نکاتی هنگام حمام نوزاد و استفاده از وان

  • هیچ گاه نوزاد را در هنگام حمام تنها نگذارید. حتی برای یک لحظه این کار را نکنید و حواستان کاملاً به او جمع باشد. حتی قبل از گذاشتن نوزاد در وان، همه چیز را آماده کنید و هنگام حمام، با دستان خود او را تحت کنترل داشته باشید. اگر نوزاد هنوز قادر به نشستن نیست، حواس خود را بیشتر جمع کنید. همچنین به هیچ وجه نوزاد را به همراه وان، جا به جا نکنید.
  • وان نوزاد را با کمترین میزان ممکن از آب پر کنید. آن قدر کم نباشد که در شست و شو با مشکل مواجه شوید اما زیاد بودن هم خطراتی برای نوزاد دارد. هیچ وقت وان نوزاد را در یک وان بزرگ‌تر قرار ندهید زیرا احتمالاً آب وارد آن خواهد شد. نکته دیگر این است که به سطح وان توجه کنید. سطح باید طوری باشد که نوزاد لیز نخورد و خطر برای او به وجود نیاید.
  • دمای آب را کنترل کنید. آب باید ولرم باشد نه داغ. حتماً قبل از قرار دادن فرزندتان در وان نوزاد ، دمای آب را با دست خود چک کنید. بعضی وان‌ها دارای ابزار سنجش دما هستند که نباید به آن اعتماد کنید.
  • از اسفنج برای حمام استفاده نکنید. نوزاد ممکن است اسفنج را در دهان خود قرار دهد و تکه‌های آن را جدا کند. پس خطر خفه شدن و بسته شدن راه تنفس وجود دارد که حتماً توجه کافی را به آن داشته باشید.
  • همیشه به محض اتمام حمام، آب درون وان را خالی کنید. حتی چند لحظه حواس پرتی، می‌تواند نتایج نامناسبی به همراه داشته باشد.
  • این نکات را به حتماً عملی کنید. اگر شخصی به غیر از خودتان، نوزاد را حمام می‌کند، این نکات را به او نیز گوشزد کنید.